субота, 26. март 2011.

Sreda - Ajfelov toranj

Istorija Ajfelovog tornja ...

Trocadero
Eiffel Tower
Poučeni iskustvom od utorka, kada nam je trebalo nekih 2 sata pešačenja do stanice, ovog puta smo se odlučili da probamo metro do Ajfelovog tornja, tačnije do Trokadera. S obzirom da nam je stanica metroa Cadet bila na nekih 200m odlučili smo se da malo prošetamo tog sunčanog jutra i slučajno otkrili da ispred Grevinovog muzeja (muzeja voštanih figura) ima stanica linije 9 (Grands Boulevards) koja vozi do Trokadera. Tako smo bez presedanja stigli na trg, a metro je priča za sebe.









Champs de Mars


Trokadero
Beograd 1454km



lift koji vozi u podnožije tornja





 Posle penjanja stepenicama do drugog sprata, pa liftom do samog vrha i predivnih par sati provedenih na tornju krenusmo dalje u obilazak.

Pošto smo bili fascinirani količinom nekog finog blata pomešanog sa peskom, nismo uspeli da prodjemo kroz Champ de Mars jer smo imali utisak da ćemo izgubiti cipele usput što u barama što u blatu, pa smo se odlučili za malo duži put trotoarom oko okolnog bloka zgrada ... tako smo naišli na fini kafe i pojeli najukusiji sendvič i popili po kaficu. A uz kaficu nismo mogli da ne pomenemo neverovatno blato, kao da ga nikad nismo videli, ali ko bi ga očekivao u tako velikom Parizu. Sada smo bili spremni da krenemo dalje ...

Sledeće na spisku bio je Les Invalides i Napoleonov grob.



Les Invalides


trg Vauban 
Napoleonov grob





Les Invalides - vodič

Odmah do the Dome, nalazi se muzej armije (Ecole Militarie)



Musee Rodin




U blizini je i muzej Rodin, koji sadrži dela stvorena izmedju 1884. i 1917. a kolekciju je Mr.Rodin poklonio državi 1916. god i dve godine nakon njegove smrti otvoren je ovaj muzej. Tu u parku se nalazi "čovek koji razmišlja".

Blizu obale Sene nalazi se i Skupština (Assemble Nationale), a na samoj južnoj obali je i Muzej d'Orsay.



Musee d'Orsay
Assamble Nationale

Sena




Comedia Francaise
severni ulaz - Passage Richelieu - Louvre
Fukushiyama
 I od silnog šetanja se ogladnelo, pa smo svratili u Japanski restoran ...

 Restorančić je delovao sasvim obično, ali Francusko vino, Japanska hrana, i naše društvo ... učinilo je da kombinacija bude veoma prijatna i odlična! Čak smo probali da jedemo i štapićima ... Mogu samo da kažem da je neko imao više sreće, a neko će je imati sledeći put ...
Y4



E






Нема коментара:

Постави коментар